Ιστορικό Συλλόγου / Δραστηριότητες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΥΤΤΓΚΑΡΔΗΣ

<< ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ >> E.V STUTTGART

Ιδρύθηκε τον Μάίο 1985

Το ζωντανό ενδιαφέρον των ενεργών μελών, με την συμπαράσταση των φίλων οδήγησαν τον σύλλογο στην σημερινή του πρόοδο. Οι δραστηριότητες του συλλόγου μας μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα, έδιναν και δίνουν το παρόν σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις, στην πόλη της Στουττγκάρδης αλλά και εκτός.

Μερικές από αυτές:
Στις 28-08-1988 ο σύλλογος μας έλαβε μέρος υπό την αιγίδα της Ελληνικής κοινότητας εις το Επστειν στο Στρασβουργο στην παρέλαση και στους χορούς. Ο Δήμαρχος της πόλεως διάβασε εις την Γαλλική εν περιλήψει την Ιστορία των Ελλήνων της Μ.Ασίας και ιδιαίτερα των ποντίων την οποία είχαμε στείλει μαζί με την ερμηνεία των χορών μας. Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια των Γάλλων και για πρώτη φορά η χώρα μας λάβαινε διεθνώς μέρος σε τέτοια εκδήλωση.
Συγκινητικές στιγμές να βλέπεις την Ελληνική σημαία και το έμβλημα των ποντίων να δίνουν την θετική παρουσία τους.

Έχουν γίνει πολλά σεμινάρια για την νεολαία μας, ιστορικού και κοινωνικού περιεχομένου. Τα έξοδα των σεμιναρίων αναλαμβάνουν πολλές φορές οι Γερμανικές αρχές και ιδιαίτερα το S.J.R της πόλεως Στουττγκάρδης.
Αλλά η κορυφαία εκδήλωση ήταν το 9 Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών νεολαίας Ποντίων στις 02-06-1990 στην Schleyer Halle Stuttgart με 7.500 Θεατές. Ήταν το ωραιότατο αντάμωμα των νέων μας από όλη την Ευρώπη.

Εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα γίνανε πολλές.
Η αδερφοποίηση με τον σύλλογο <<Βυζάντιο>> Κρηνίδων μέσον S.J.R (Stadt-Jugend-Ring) επίσης έγινε και ανταλαγή νέων Stuttgart- Kavala- Stuttgart και είχε μεγάλη επιτυχία.

Έχουν ακολουθήσει έως σήμερα πολλές εκδηλώσεις με σκοπό πάντα να κρατάμε την Ποντιακή μας ιδέα υπεράνω όλων.

Οι νέες και νέοι που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τα χορευτικά τον συλλόγου μας είναι δύσκολο και επικίνδυνο να κάνουμε κάποια απόπειρα αναφοράς ονομάτων, γιατί είναι βέβαιο ότι θα γινόταν παραλείψεις.
Γι αυτό λέμε σε όλους αυτούς που πρόσφεραν και προσφέρουν, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μεγάλη προσφορά τους, για την δραστηριότητα τους για την ζωντανή συνέχεια του συλλόγου μας <<Ποντιακή Εστία>> e.v Stuttgart.

Ο σύλλογός μας είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος σε αριθμό (312) της Ομοσπονδίας μας Ο.Σ.Ε.Π.Ε (Ομοσπονδία - συλλόγων - Ελλήνων - Ποντιών - Ευρώπης)
Ο σύλλογός μας λαβαίνει ενεργά μέρος σε σεμινάρια που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας, όπως: σεμινάρια ιστορίας-Λαογραφίας-Χοροδιδασκάλων.
Επίσης οι νέοι μας λαβαίνουν μέρος σε προσυνδιασκέψεις και συνδιασκέψεις που διοργανώνει η συντονιστική νεολαία της Ομοσπονδίας, και πρόσφατα στο 1 Παγκόσμιο συνέδριο Ποντιακής Νεολαίας.

Ο σύλλογός μας δίνει πάντα το παρόν και την συμμετοχή του σε εθνικά θέματα που αφορούν την Πατρίδα μας, σε θρησκευτικά που αφορούν την Ορθοδοξία μας, σε πολιτιστικά και στις παραδόσεις μας.
Εμείς δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, το παρελθόν μας, ζούμε το παρόν και ατενίζουμε το μέλλον, ακούραστοι και δυνατοί γνωρίζοντας την Ιστορία μας.

Θα μας βρέιτε                   Hier finden Sie uns:

Pontiaki Estia Stuttgart e. V.
Sigmund-Lindauer-Weg 59
70376 Stuttgart

Besucherzähler       Μετρητής επισκεπτών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αδελφικά Σωματεία 

"Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση..."
Ποντιακά Νέα , Επικαιρότητα ....
Επίσιμη Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη
Druckversion | Sitemap
© Pontiaki Estia Stuttgart e. V.